October 2012

Baanaa Helsingistä

Baana on Helsingin ensimmäinen pyöräilyn nopea pääväylä.

Tältä sivulta voit katsoa seminaarin luennot jälkikäteen. Luennot lähetettiin suorana nettiin, ja tämä asettaa rajoituksia videoiden laadulle. Valitettavasti Helsingin kaupungin yleinen Wlan-verkko ei myöskään siirrä videostreamia, joten lähetys täytyi tehdä mokkulan kautta. Siitä syystä videon laatu on alussa varsin vaihtelevaa, mutta paranee selvästi päivän mittaan. Valitettavasti myös katkoksia tuli aluksi paljon ja jokaisen luennoitsijan esityksestä on pikku pätkiä pois, joten älä ihmettele paikoin hyppivää juonta:) Jokaisen luennon video on upotettu suoraan aikatauluun omalle kohdalleen, joten ne on helppo katsoa vaikka yksitellen. Näin sivusta tuli selkeä, mutta aika raskas hitaille tietokoneille. Luentomateriaalit löytyvät Motivan sivuilta tästä ,mikä helpottaa myös videoiden seuraamista.

OHJELMA
9.00 Aamukahvit ja –teet sekä ilmoittautuminen

Puheenjohtajana toiminnanjohtaja Matti Hirvonen, Pyöräilykuntien verkosto
9.30 Johdanto aamupäivän aiheisiin: Pyöräilyn edistäminen on poliittinen kysymys, toiminnanjohtaja Matti Hirvonen, Pyöräilykuntien verkosto

[Jatkuu…Lue koko teksti…]

Facebooktwittergoogle_plus

{ 0 comments }

Esplanadipuistoa

Espanjan Alicanten rantaviivasta on yritetty tehdä todella hienoa ja viihtyisää, mutta tämä esplanadipuisto ei vain toimi tällaisessa paikassa. Oikeassa reunassa on isoin autotie mitä kaupungista löytyy ja vasemmalla paikallinen vilkas autokatu. Ei tässä ravintolat toimi, vaikka merimaisema olisi hieno.

Löysin toisesta pyöräilyblogista mielenkiintoisen tarinan Napolin pyöräilyolojen kehityksestä. Pyöräilyolot kehittyvät myös Välimeren rannalla. Näin asia näyttää etenevän tällä hetkellä kaikkialla, niin Portugalissa, Espanjassa kuin Italiassakin. Vuosikymmeniä hukassa ollut pyörä ja pyöräily on vain löydettävä uudestaan. Ihmiset innostuvat pyöräilemään heti kun siihen vain tarjotaan jonkinlaiset järkevät puitteet. Ja mikäpä sen kätevämpi kulkuneuvo Välimeren ilmastossa ja maisemissa olisikaan.Täytyy vain saada ylettömän autoistumisen pilaama kaupunkirakenne palautettua monipuolisemman liikkumisen mahdollistavaksi.
[Jatkuu…Lue koko teksti…]

Facebooktwittergoogle_plus

{ 0 comments }