Materiaalit

Tälle sivulle kerään sekalaisia dokumentteja.

Selvä kevään ja pyöräilykauden avaus on GoExpo -messutapahtuma Helsingin messukeskuksessa. Fillarimessut ovat osa tätä suurempaa vapaa-ajan messutapahtumaa, ja nyt se pidettiin 8-10..3 2013. Pyöräilynedistäjää kiinnosti erityisesti perjantaina alkajaisiksi järjestetty Suomi pyöräilee -tietoisku. Siihen oli koottu monenlaista ajankohtaista pyöräilyyn liittyvää asiaa. Ohjelmaesite ja aikataulu. Linkit luentomateriaaliin löytyvät tämän artikkelin lopusta.

kinneri

Vauhdikas kulkupeli.

 

Tampereesta vuoden 2013 pyöräilykaupunki

Tietoiskun alkajaisiksi julkistettiin vuoden pyöräilykaupunki, joka on tällä kertaa Tampere. Siellä on saatu viimeisen 10 vuoden aikana monenlaista aikaiseksi ja pyöräilijämäärät ovat selvästi lisääntyneet. Tärkeimpiä voiton perusteluita:

[Jatkuu…Lue koko teksti…]

Facebooktwitter

{ 0 comments }

Pyörätaskut Helsingissä

by admin on 19.2.2013 · 0 comments

Pyörätasku on vielä aika outo elementti suomalaisessa katukuvassa. Niitä on toistaiseksi käytössä vain Helsingissä, eikä pyörätaskujen käytöstä ja suunnittelusta ole ollut juurikaan kotimaista materiaalia saatavilla. Mutta enää ei ole hätää, sillä Marek Salermon diplomityössä asiat selvitetään perusteellisesti. Lisäksi teos sisältää kohtuullisen selvityksen pyöräliikenteen ongelmista kaupungeissa, joten tähän kannattaa tutustua. Linkki diplomityöhön.

pyoratasku

Pyörätaskussa Hollannissa. Kuva:Teemu Tenhunen

Facebooktwitter

{ 0 comments }

Vaikuttajien luento 2011

by admin on 22.1.2012 · 0 comments

Tässä on pyöräilyviikolla 2011 pitämämme luento Jyväskylän vaikuttajille. Linkki luentomateriaaliin.

Luento 2011

Facebooktwitter

{ 0 comments }

Vaikuttajien luento 2010

by admin on 22.1.2012 · 0 comments

Tässä on pyöräilyviikolla 2010 pitämämme luento Jyväskylän vaikuttajille. Linkki luentomateriaaliin.

Luento 2010

Facebooktwitter

{ 0 comments }

Vaikuttajien luento 2009

by admin on 22.1.2012 · 0 comments

Tässä on pyöräilyviikolla 2009 pitämämme luento Jyväskylän vaikuttajille. Linkki luentomateriaaliin.

Luento 2009

Facebooktwitter

{ 0 comments }

Pyöräilyn perusteet

by admin on 22.1.2012 · 0 comments

Jos olet aloittelemassa pyöräilijäuraasi, kannattaa ehkä lukaista tämä muutama vuosi sitten Jyväskylän pyöräilyviikolla pidetty esitys. Sen tarkoituksena on tehdä pyörällä ajajasta pyöräilijä, eli hiukan opettaa pyöräilyn perusteita, ettei jokaisen tarvitsisi tehdä samoja virheitä, kipeyttää paikkojaan ja sipata välillä tien poskeen. Luentomateriaali löytyy tästä linkistä:

Vaihteiston käyttö

 

Facebooktwitter

{ 0 comments }

JYVÄSKYLÄÄN SUUNNITELLUT KEVYEN LIIKENTEEN LAATUKÄYTÄVÄT JA LAADUKKAAT PYÖRÄTIET

Vuosina 2009–2011 laadimme kaupungin ja Keski-Suomen ELY-keskuksen toimeksiannosta selvityksiä Jyväskylään suunniteltujen kevyen liikenteen laatukäytävien reittilinjauksista, ongelmakohdista ja parannusehdotuksista. Laadimme selvitykset laatukäytävistä keskustasta Palokkaan Palokkajärven itäpuolelta, keskustasta Mustalammelle, keskustasta Vaajakoskelle ja keskustasta Palokkaan Palokkajärven länsipuolelta. Lisäksi selvityksiin liittyy laatimamme yleinen liiteraportti, jossa käsitellään laatukäytävien reittiverkkoa sekä laatukäytävien käytettävyys- ja laatukriteereitä. Laatukäytäväselvitysten materiaalit löytyvät alta pdf-muodossa. Näistä voit saada ideoita oman kaupunkisi pyöräväylien  arviointiin.

Laatukäytävä

Facebooktwitter

{ 0 comments }