Pyöräile kesämökille!

by admin on 28.5.2012 · 0 comments

25.5 – 27.5.2012 Mökkimatka Kangasniemelle

Aiheen tähän kirjoitukseen antoi uudesta Liikenneviraston Jalankulku- ja pyöräteiden suunnitteluohje – luonnoksesta lukemani seuraava teksti: “Polkupyörää käytetään liikennemuotona tasaisesti kaikentyyppisillä matkoilla, mökkimatkoja ja työasiointimatkoja lukuun ottamatta.

Tuo tuntui jotenkin oudolta, ja aloin asiaa ihmetellä. Erityisesti, koska itse olen varsin ahkera mökkimatkojen pyöräilijä, kuten myös suuri osa tuttavapiiristäni. Myös JYPS:in kesämökillä vieraillaan pyörällä vähintään 200 kertaa vuodessa, autoilla huomattavasti harvemmin. Lisäksi oikeastaan koko pyöräretkeilijän urani on alkanut mökkipyöräilyistä Hartolaan ja Lehtimäelle. Molempiin on matkaa reilusti yli 100 km. Pyöräni on vuosikymmenten mittaan ollut aika tuttu näky monilla kesämökeillä.

Julistan tässä nyt oikein virallisen tempauksen kesämökkipyöräilystä, että saadaan nuo tilastot tältäkin osalta kuntoon. Siis polkaise kesän mittaan vähintään kerran kesämökille (joko omalle tai jonkun muun)! Varmasti näiltä reissuilta moni tulee jäämään koukkuun mökkipyöräilyyn, sillä on oikeastaan vaikea keksiä hauskempaa pyöräilymuotoa.

Itse aloitin juuri mökkipyöräilykauden tältä kesältä, sillä polkaisimme juuri 4 hengen porukalla eräälle naapurin kesämökille Kangasniemelle, jossa vietimme hauskan viikonlopun, ja sunnuntaina polkaisimme tietysti takaisin Jyväskylään. Normaalin mökkiviikonlopun ohessa tuli pyöräilyä 125 km, mistä suuri osa mitä hienoimpia pikkuteitä pitkin keväisessä maalaismaisemassa. Tällaisia hienoja kokemuksia on autoillen täysin mahdotonta saada. Erityisesti tuoksumaailma aukeaa tähän aikaan vuodesta kesäiltaisin aivan uskomattoman monipuolisena. Melkein kaikki kasvit alkavat olla kukassa.

PS. Suuret kiitokset Tepalle ja Penalle mökkiviikonlopusta, sekä sille mökkinaapurille, joka toi Pandan karkkeja pussillisen:)

Facebooktwitter

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Previous post:

Next post: