Mistä vuokraisin pyörän?

by admin on 15.1.2012 · 1 comment

Turistille polkupyörä on mitä mainioin kulkuväline, mutta Suomessa pyörän vuokraaminen on vielä vaikeaa. Suurissa kaupungeissa käytössä voi olla kaupunkipyöriä, mutta niissäkin on omat hankaluutensa. Mistä turisti löytää pyörävuokraamon vieraassa kaupungissa? Sen pitäisi löytyä sieltä, minne valataosa turisteista muutenkin menee – turisti-infoon. Turussa asia on oivallettu ja sieltä pyörän voi vuokrata joenrannan turisti-infosta, jossa valtaosa kulkijoista poikkeaa muutenkin. Kun pyörät ovat infossa silloin palvelu pelaa, eikä voi käydä kuten minulle kävi Espanjan Alicantessa, että edes kaupungin hulppeassa turisti-infossa ei osattu kertoa, kuinka kaupungissa oleva kaupunkipyöräjärjestelmä toimii. Eli kuinka pyörän saa irti telineestä ja mihin hintaan?

Toinen hyvä vaihtoehto on asemien yhteydessä (juna- lento- ja bussieasema). Niiden kautta pidemmän matkan kulkijat muutenkin tulevat. Parhaimmillaan pyörän voi vuokrata miltei joka rautatieasemalta (Hollanti) ja aika monilta lentoasemiltakin nykyisin autovuokraamoiden yhteydestä. Valitettavasti vain noissa autovuokraamoissa pyörävalikoima on hyvin suppea, vain aivan peruspyöriä, joilla jo lentoasemalta kaupunkiin polkeminenkin alkaa olla suoritus, puhumattakaan siitä, että viitsisi heiltä vuokrata pyörän viikoksi, vaikka se olisikin erittäin kätevää.

img_6342

Pyörän vuokrausta infopisteestä.

Facebooktwitter

{ 1 comment… read it below or add one }

Lotta October 26, 2017 at 11:02

Perinteisten pyörävuokrauspisteiden lisäksi pyörän voi vuokrata myös tämän uuden vertaisvuokrauspalvelun kautta suoraan sen omistajalta itselle sopivaksi ajankohdaksi: https://www.jakokulma.fi/

Reply

Leave a Comment

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Previous post:

Next post: